Reklam för konfirmationsläger. Smussel med maten i det lågintensiva kriget mot veganism.

Reklam för att sända sina barn till konfirmationsläger sommartid finns i stor omfattning. Efter att ha surfat runt på ett tiotal sajter framgår att info om mathållningen är sällan förekommande. Ett undantag är dock Vitsgarns seglarskola som informerar om mat på tre rader+bild i en presentation (pdf) på 12 A-4 sidor.

Oscars församlning
Vi arrangerar dessa läger i samarbete med Oscars Församling i Stockholm. Det är Oscars Församlingskyrkoherde som ansvarar för att innehållet i konfirmationslägret följer Svenska Kyrkans direktiv och det är också Oscars Församling som sköter den största delen av den ”kyrkliga” administrationen. Oscars Församling står även för kyrka under konfirmationsgudstjänsten och förträffslokaler.

Presentationen upptar 12 A-4 sidor, med bl.a

DET HÄR ÄR UNGDOMSFÖRBUNDET SVERIGES FLOTTA ÖSTRA DISTRIKTET
KONFIRMATIONSUNDERVISNINGEN
OSCARS FÖRSAMLING
VÅRA PRÄSTER
DOP
KONFIRMATIONEN
KURSLITTERATUR
MÅL FÖR KONFIRMATIONSARBETET
SEGLINGSUNDERVISNINGEN
LÄGRETS LEDARE
SEGELBÅTARNA
FÖRLÅGGNING
MAT
ÖVRIGT
LÄGER 2022
ANMÄLAN
Betaling & Bokningsregler för läger 2022

Som syns upptar konfirmationsundervisningen en begränsad del. Maten upptar 3 rader i en presentation på 12 A-4 sidor:

MAT
Vi intar alla måltider på ön Märsgarn,där Sjövärnskåren som är en del av frivilligförsvaret bedriver sina sommarskolor. Märsgarn ligger mitt emot Vitsgarn i Märsgarnssund. Elever somär överkänslig mot viss typ avmat får inte glömma att anmäla detta till kansliet.

Vår kommentar: Ungdomar blir i ökande omfattning veganer eller vegetarianer, ofta i konflikt med sina föräldrar eller vårdnadshavare. Valet av matbild får ses mot den bakgrunden. Med valet av bild kan det antas att arrangören vill sopa problemet under mattan. Ärtsoppa, pannkakor med sylt, smörgås med skinkskivan maskerad med två gurkskivor. Presentationen avser sommarläger 2022. Hur kommer matbilden att se ut inför 2023?

Smusslandet med maten kan ses som ett fenomen i det lågintensiva kriget mot veganism. Tids nog kan det blåsa upp till storm som kräver ställningstagande av både arrangörer och vårdnadshavare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *