En lunchmatsal som omedvetet för lågenergikrig mot veganism

Västanfors i Västervåla församling, Fagersta får tjäna som exempel på det omedvetna lågenergikriget mot veganism.

Här annonseras en veckomeny vecka 29 innehållande kött-,fågel- och fiskrätter.

”Det finns alltid ett vegetariskt alternativ och en bonusrätt.”

Den gäst som vill beställa vegetariskt måste säga till särskilt, utan att det framgår på menyn vad alternativet innehåller. Om det är vegetariskt eller veganskt framgår inte. Än mindre vad som ingår. Visas rätten på en tallrik? Är det samma rätt varje dag? Är det en ospecificerad rätt som inte en allergiker kan äta, eller en strikt vegan? Man måste alltså ställa till med besvär, skulle en normalblyg gäst tycka. Restaurangen kanske uppfattar sitt erbjudande som höjden av generositet. Däri ligger det omedvetna och problematiska. Tyvärr blir denna meny ett slags lågenergikrig mot veganism, vecka ut och vecka in.

P.S. Vad bonusrätt innebär framgår inte. Är det uppvärmda rester från tidigare dagar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *