Sveriges radio och säkerhet

Cilla Benkö, VD Sveriges Radio har vägrat svara på känsliga frågor om medarbetaren, journalisten som inledde förhållande med en islamist. Intervjun på TV4 tisdag var mycket animerad. Inga raka svar, bara undanflykter om integritet. Som bräckjärn fanns DN:s avslöjande om den säkerhetsklassade personen som hade fått parkeringsböter redan 2009 utanför bostaden till SR:s medarbetare, numera skild från sin tjänst.

Tänk tanken att genussitsen (nytt ord som kan behövas i genusproblematik) varit den motsatta. Att VD för Sveriges Radio varit en man, att journalisten varit en man, att islamisten varit en kvinna. Då hade kanske värderingen varit annorlunda.

När får vi nästa scoop? Ett manssvin till VD som tillåter och döljer att en islamist, en kvinna inledde ett förhållande med ett manssvin som jobbar som journalist vid SR. Eller, ett manssvin till VD som tillåter och döljer att ett annat manssvin inledde ett förhållande med flickorna på TV2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *