Ligger Franrike 6-7 år före i bedömningen av risker med islamism?

Swebbtv har hela tiden varit och fortsätter att vara whisleblower på en rad områden, i takt med rekrytering av medarbetare. Kvaliteten kan vara mycket varierande – från angelägna scoops till inslag som liknar solförmörkelse. Om man är beredd att ta det onda med det goda funkar det utmärkt. Och vilken TV-kanal med nyheter och samhällskommentarer dras inte med ojämn kvalitet? Men så lättsinnigt kan man förstås inte värdera nyhetskanaler. Högt ställda krav bör hållas högt, som evidens för påståenden, bara för att nämna en central fråga.

Just idag har migrationsfrågan tagits upp i ett samtal mellan Chris Forsne, f.d reporter i SVT och Mikael Willgert, grundare och ägare till Swebbtv. Forsne hänvisade till händelseutvecklingen i Frankrike, där nu ett antal generaler varnat för inbördeskrig och militärkupp.

Här har inte Swebbtv varit först med nyheten. Alla svenska media av betydelse har behandlat hotet i Frankrike. Swebbtv gör något som de anspråkslöst kallar ”Nyhetsanalys”. Samtalet pågår under närmare 60 minuter, vilket möjliggjort sökande efter rottrådare i den svenska diskursen. Där kom Forsne fram till att stjärnreportern från Uppdrag Granskning Janne Josefsson haft en mycket avgörande betydelse för uppkomsten av rasismdiskursen i Sverige. Tänk på valstugorna där svenska politiker talade med kluven tunga. Rasismkortet drogs långt mycket mer än i de nordiska grannländerna. Som många vet har rasism vuxit till en förhärskande diskussion. Det kanske mest kända är n-ordet och dess explosiva potential inom akademin men också samhället i stort. (Som vit akademiker anses jag inte ha rätt att yttra mig överhuvutaget om n-ordet). Swebbtv har idag gett många av oss nya infallsvinklar till migrationsfrågan som ett allvarligt hot och som något omöjligt att lösa då det gått alldeles för långt, menar Swebbtv. Så skarpt skulle förmodligen aldrig statsmedia gå i beskrivningen. Just därför är det öppet för var och en att försöka bilda sig en uppfattning grundad även på oberoende källor, som t.ex Swebbtv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *