FHM och Big Pharma gör kalkyler på mänskligt liv

Idag har AstraZeneca och FHM avslöjats i SR Studio 1 om något som inte är en nyhet för alla tänkande individer. På frågan om vad som ska ske med volymen på 30 miljoner doser som hittats i Italien, kunde inte Big Pharma svara. ”När kan du svara?”, frågade reportern. ”Nej, jag vet inte, jag kan inte svara”, framhärdade representanten för Astra Zeneca. Ett trovärdigt svar hade varit: ”Jag vet inte men jag kan försöka kolla och återkomma.

Att nu förorda vaccin från AstraZeneca för personer över 65 år tycks inte vara annat än en kalkyl, där äldre värderas lägre än personer under 65 år. I sak är det logiskt i en strikt begränsad nyttokalkyl. Det moraliska felet är att kalkylens konstruktion inte redovisas.

Det verkar som att FHM och Big Pharma inte grundar beslutet på medicinska överväganden, utan på en optimeringsmodell som utgår från befintliga resurser av vaccin och personal, med skilda värden på äldre och yngre. Förmodligen också andra faktorer, men det håller de tyst om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *