Pandemi som logistikproblem

Senaste besked om vaccin är att det ska komma under andra halvan mars för fas 2. Det är för mig en gåta hur alla som framträtt lyckats undanhålla relevant information. Hela tiden har jag själv tänkt i termer av logistik, hur en lång och ny kedja ska bli funktionell. Experterna och sjukvårdens representanter har likt trollkarlar fintat publiken, lite som tricket: Under vilken kopp av tre koppar ligger ärtan?

Svårt att finna en liknelse som är träffande. Mer logiskt att se vaccinering som ett krävande logistikproblem. Och då kan jag påstå att trots alla som framträtt, så har ingen varit logistikexpert för produktion och distribution av mycket stora volymer av helt nya produkter från ett flertal tillverkare till en marknad där vinsten ska optimeras för Big Pharma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *