Gräddsemlan är död, leve gräddsemlan!

Matkreatörer med sina veganvänner har visat att växtbaserad grädde ger ett lika bra eller bättre resultat i semla. Fettisdag den 12 februari är snart här. I vanlig ordning har många föregripit denna kulinariska högtidsdag. Man kommer med all säkerhet även att dra ut på bakning och beredning så länge som det finns kunder.

Arla och mjölkproducenterna är de stora förlorarna som inte längre kan sälja vispgrädde som förut. När man väl har provat semla med vegangrädde, då är det den som gäller. Dessutom har upptäckten av vegangrädde skapat en svallvåg av aktiviteter hos nyetablerade bagare, restauranger och företag som satsat på hemleveranser.

En viktig sak är att producenterna av veganska alternativ, växtbaserade produkter har vunnit namnstriden. Ordet grädde får användas för växtbaserade produkter. Tyvärr har en namnmystik uppstått med många säljande namn. Men det är inte svårt att undvika grädde från mjölkkor. Läs på förpackningen! Till gräddsemlor väljer vi iMat Visp. Vi hoppas att producenterna jobbar vidare med tydliga produktnamn och innehållsdeklarationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *