Branden i avfall, Kagghamra, Botkyrka kommun

Vassa frågor kom från DN och TV4, och kommunens företrädare hade svårigheter att svara. Dåliga kunskaper och förberedelser att definiera undersökningssekretess. Hänvisning till pågående undersökning togs till när man blev osäker vid presskonferens den 22 januari. Kommunen hemlighöll prover som visade på miljögifter. Läs på SVT.

Med alla reportage i media om Think Pink borde myndighetspersonerna ha förstått att inget var att vänta från bolaget i form av säkerhetsåtgärder. Förbluffande att myndighetspersoner tycks ha blivit tagna på sängen den 23 december när ”högen” självantände för andra gången. Man hade ju haft en brand genom självantändning redan i november, som man lyckades släcka.

Tack vare uppmärksamhet i media igår den 28 januari i DN, Expressen, TV4, SR Ekot m.fl blev det fart på myndigheterna. Sjunger regeringen med MP sin svanesång med förslag på ändringar i lagen?

Think Pink kommer att åtalas för miljöbrott. Kommer Botkyrka kommun och dess chefer att stå till svars för försök till mörkläggning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *