Sponsring av Skavlan i SVT

Varje fredag som Skavlan sänds i SVT finns långa inslag som tycks vara sponsrade. Men publiken får ingenting veta om sponsring. Fredagen den 20 november fanns ett inslag med Lindsey Vonn, som lagt pjäxorna på hyllan efter 82 världscupsegrar. Hon har gett ut en bok om sitt liv och kommer nu med en serie videos med sina hundar och andras hundar. Skavlan talade om videon lika tydligt och säljande som i en reklamspot. Inte nog med det. Han talade också om när och var:

Lindsey Vonn hosts “The Pack” on Amazon Prime

Sidan på Internet kom samtidigt med programmet Skavlan i SVT. När nu Amazon håller på att lanseras i Sverige är detta mer än en tillfällighet. Publiken som betalar licensavgift bör få veta hur mycket Amazon har betalat i form av ersättning, kick-backs med mera. Alla företag som går i konkurs eller kommer att gå i konkurs pga av Amazons dominanta marknadsföring bör också få veta.

För övrigt kan sägas att Skavlan den 20 november var jättesegt med krystade leenden och tomt snack med före detta celebrities. Ett undantag var intervjun med Trevor Noah. En lektion för antropologer och president Obama. Noah berättade om sitt liv som barn i Sydafrika med apartheid och som främmande fågel i USA. Det inslaget gjorde det övriga uthärdligt. Ganska cyniskt av SVT kan man säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *