Swebbtv ligger före men inte först?

Programtablån har ett intressant utseende. Vi tar dagens tablå som ett stickprov.

  1. Nej till vindkraft på Ripfjället. Med endast några månaders fördröjning ges tre kritiker tillfälle att berätta: Uppdrag gransknings Janne Josefsson har tidigare haft tillfälle att ordna en debatt med kommunpolitiker och exploatörer. Det visade ett skräckexempel på kommunpamparnas överkörning av en folkomröstning som pekade på nej till vindkraft i Malung. Men tre personer framträder först nu i Swebbtv som ger bakgrund och viktiga fakta som visar på vindkraftens skadeverkningar.
  2. Ledaren: FN-korruption, Fri Media, systemmedia och så Kvartal. En av frågorna som ställs är: Har S-politiker 25 miljoner dollar på bank i Panama?
  3. Om bostäder som går till migranter. Swebbtv har varit tidiga att blottlägga orättvisor för svenska medborgare när migranter fått förtur.
  4. Om skandalen med Gunnebo. Intrång i databaser, säkerhetsdata. Omfattande förlust och intrång i säkerhetsklassad information på grund av brister hos Gunnebo.
  5. Trump vill göra statskupp enligt DN. Trump tillskrivs inte samma rättigheter att kontrollräkna presidentvalet. Al Gore, Hillary Clinton, Joe Biden m fl tilläts kontrollera, men när Trump vill kontrollera talar media om statskupp.
  6. Socialdemokraternas stora väljarbedrägeri.
  7. Steg för steg förlorar folket makten. Lars Bern tar utgångspunkt i utbyggnaden av vindkraft för att visa hur folket förlorar makten. ”All makt utgår från folket” efterlevs inte. Regeringen gör snabbutredning om den kommunala vetorätten för att kunna sätta stopp.

Swebbtv har en imponerade bredd i stora viktiga samhällsfrågor. Swebbtv gör inte scoop, dvs. stora nyheter först av alla media, men väl stora samhällskritiska nyheter med analyser och kommentarer. Frågan om vindkraft har vuxit under snart 20 år där kunniga personer har kämpat med egna utredningar, debattartiklar, manifestationer, organisering av motstånd grundat på djupa kunskaper på ett nytt kunskapsområde samt bildande och skötsel av ideella föreningar. Detta har gett resultat, bl.a genom att många ansökningar har avvisats av länsstyrelser eller förlorats i domstol eller dragits tillbaka. Nu kan Lars Bern och Mikael Willgert, Swebbtv ansluta i opinionsbildningen. Regeringen med S och MP som driver frågan att avskaffa kommunalt veto kommer att möta fortsatt motstånd. Swebbtv är inte först att upptäcka samhällsproblem, men tillräckligt tidigt för att göra avtryck. En styrka hos Swebbtv är avslöjanden av maktutövning i strid med demokrati och etik. Och åsidosättande av grundlagen, som Lars Bern framhåller som det viktigaste. Regeringsformen säger: 1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *