Det har aldrig varit lättare att rädda liv

Spanska sjukan varade januari 1918  till och med december 1920

Den allvarligaste pandemin i vår historia är spanska sjukan 1918. Den varade 2 år, i tre vågor av smittspridning med 500 miljoner individer infekterade och totalt 50 miljoner avlidna. Merparten avled under den andra vågen av smittspridning.

Befolkningen följde dåligt karantänsreglerna och åtgärderna för social distansering, när första frisläppet ägde rum och folk gick ut på gatorna för att återförenas när man övergav alla restriktioner. Under de följande veckorna kom den andra vågen med tiotals miljoner avlidna. Man brukar säga att historien upprepar sig. Låt oss inte tillåta att historien upprepar sig. Låt oss vara disciplinerade och låt oss inte tillåta något sådant.

Livet är obetalbart, bortsett från smärtan av att förlora en älskad som står en nära.

Klicka på en bild nedan för bildspel.

Mer info från Liberation.fr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *