SVT:s och SR:s bevakning av presidentvalet i USA

En lång rad före detta svenska toppolitiker har passerat i strid ström för att uttala sig. Alla har försökt att på ett illa dolt sätt tala för sin och sitt partis kandidat. Deras tro på vad som är PK för dagen har styrt deras uttalanden? Varför ska Carl Bildt, Margot Wahlström, Mattias Karlsson, Mona Sahlin etc. agera för att söka påverka något som ligger utanför deras domäner? Kan det inte räcka med att kommentera fritt, kanske genom att tala om tänkbara nackdelar och fördelar med båda kandidater, även om vice-posten? Svenska f.d. politiker har getts tillfälle att prata på ett sätt som kommenteras av andra media. Genren kan kallas media om andra media. SVT har haft ett flertal korrespondenter utspridda i USA. Carina Bergfeldt har pratat så att fradgan skummat i munnen när hon försökt prata ned underklassens och nedre medelklassens egen gladiator, Donald Trump.

Fy, SVT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *