Trump och Biden blottar sig med matpreferenser

Säg mig vad du äter och jag ska säga vem du är. Yttrandet tillskrivs Jean Anthelme Brillat-Savarin, som levde 1755-1826 som är en av gastronomiens allra största. Aftonbladets Elisa Amorelli har gjort ett avslöjande reportage om presidentkandidaternas val av mat och dryck. De är båda nykterister. Det brukar höra ihop med torftiga matvanor. Tyvärr tycks matens lustar blivit lidande av alkoholproblem i deras respektive familjer.

Aftonbladet 1Aftonbladet 2

Junk food dominerar menyn för dem båda när de åker kors och tvärs över USA i kampanjarbetet. Genom att hålla sig till de stora märkena slipper de överraskningar i form av konstig mat enligt deras smak, eller brist på smak. Genom att bo i sitt flygplan och käka samma mat veckan runt kan Trump alltid känna sig hemma. Med samma dam varje dag, hans fru fulländas den repetitiva rutinen i hela kampanjarbetet. Något liknande gäller troligen Biden som har med sig sin fru som är lärare. Hon har också vid ett tillfälle visat talang att med kraft mota bort demonstrerande veganer.

Fast food från kända märken minskar risken för magsjukdomar eftersom fast food håller hög hygienisk standard. En magsjuk presidentkandidat skulle vara förödande för McDonalds eller Kentucky Fried Chicken. Men fast food håller inte etisk standard för medvetna konsumenter som jobbar för djurskydd eller djurens rättigheter. Vegansk mat är det inte tal om för Trump eller Biden. Trots att de stora märkena har Vego-burgare, Plant beef som det heter i United States of America. Nästa presidentval kommer med säkerhet ha nya kandidater som tagit till sig Plant Beef med tillbehör och bättre drycker än Coca Cola light. Vad matpreferenserna beträffar är de två kandidaterna så likställda att Brillat-Savarin skulle ha svårt att säga vem som är vem.

Men låt oss spekulera om säkerhet! Genom att furnera fast-food från märkesrestauranger minskar risken. McDonalds eller Kentucky Fried Chicken eller annan restaurankedja finns överallt där kampanjen går fram. Inköpen kan göras slumpmässigt av utsänd säkerhetspolis. Risken för terrordåd genom förgiftning är nära noll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *