50.000 grisar gasas och kvävs till döds varje vecka

Snart är julhandeln igång med vanemässiga inköp av mat som inte är bra för oss och för djuren. Hela året slaktas grisar som fryses in för att tinas och styckas i takt med efterfrågan på svensk marknad. Grisarna har en mycket plågsam död genom gasning och kvävning. Grisarna hissas ned i ett schakt som fylls med koldioxidgas. Gasen gör ont och orsakar stark stress och ångest. Grisarna får svårt att andas och kämpar för att ta sig ut säger Linda Björklund, sakkunnig etolog på Djurens Rätt. Länk 1. Länk 2.

Har du redan slutat äta grisskinka? Många har slutat. En pionjär var miljöaktivisten Björn Gillberg som redan på 1970-talet valde bort julskinkan och julfirandet. Familjen Gillberg serverade lammstek istället och skapade sina egna helgtraditioner. Många har följt hans exempel genom att lära sig laga god mat. Nu för tiden har det veganska köket blivit populärt till jul och andra storhelger hos alla dem som vågar bryta med dåliga vanor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *