Belarus idag måndag

Generalstrejk idag måndag. Det finns ingen anledning tro att folkets fredliga demonstrationer kommer att bemötas fredligt av diktatorn Lukasjenko. Han har polis och militär till sitt förfogande och kommer att använda övertaget. Han är oförmögen att ta in varningar från både Ryssland och EU. Vi vet lite som om vad som händer med dem som arresterats, det handlar om många tusen. Det har ryktats om tortyr. Redan det faktum att vara arresterad och skild från sin familj och vänner är tortyr. Vad gör Sverige? Varför vänta på beslut från EU? Det blir bara undanflykter för att fortsätta vara passiv. Låt Ann Linde framträda oftare i media. Hon kan ta i ordentligt. Stoppa handel med Belarus!

Och du Dagens Nyheter, när du ändå ha börjat hyra in folklig chefredaktör som Greta – skriv kontrakt en dag med någon typ Karlsson på taket! Det har respekt med sig i öst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *