Även polisen svårt skadad som förebild

Tråkiga saker händer med polisen inblandad, nu senast med misstänkt korruption i samband med tilldelning av lägenheter i ett hyreshus i Vasastan, Stockholm. Korruptionsmisstanken har framkastats av en professor i förvaltningsrätt i Uppsala i en intervju med Dagens Nyheter. Mänskligt är det förståeligt att frestelsen blev för stor, men skadan i tappad respekt hos allmänheten är vida större. Vi har i själ och hjärta väldigt låg tolerans för både brott och bristande etik hos poliser, domare, socialarbetare, sjukvårdspersonal, präster med flera. För att inte tala om politiker som försvarar sig med att de är valda som varande vanliga människor med fel och brister. Ibland kan det nästan låta som att politiker som begår brott och överträdelser vill ha en klapp på axeln för att de underhåller bilden av den vanliga människan.

Skadan är redan skedd, kan man säga. Det finns inget bra sätt att visa sina reaktioner. Vi kan bara hoppas att något parti kan göra korruption och brott i samhällsbygget till sin profilfråga. Det finns inget givet val bland riksdagspartierna. Alla är nersolkade, så det parti som vill kandidera får börja med att sopa rent framför egen dörr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *