Ripfjället och vindkraftverk, 30 st, 250 meter höga

Idag hålls folkomröstning i fråga om vindkraft på Ripfjället, Malung-Sälens kommun. Beslutet fattades efter omröstning i kommunfullmäktige, där 22 ledamöter röstade nej till folkomröstning medan 14 röstade ja. Det hade krävts att två tredjedelar röstar nej för att initiativet skulle ha stoppas. Läs GP.

Opinonsyttringar har förmodligen betydelse, bland annat en protestmarsch med en vältalig präst i främsta ledet. Hans appell har gått ut i TV. Beslutet att genomföra en folkomröstning är en delseger för demokratin. Utfallet av folkomröstningen återstår att se. Nu får folket säga sitt. Den kommer även att visa om sammansättningen i kommunfullmäktige är representativ för de röstberättigade kommuninvånarna. I första hand för denna fråga, men också för naturskyddet i stort.

Kl 22.00 idag fanns ett preliminärt resultat: NEJ TILLL VINDKRAFT PÅ RIPFJÄLLET

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *