Hur greppa hela skiten?

Till alla dem som dagarna i ända, mer eller mindre, försöker få en helhetsbild av politiken föreslås följande:

Hur kan Löfven vara nöjd med EU:s återställningsplan?

Myndigheternas politisering efter – 68

Båda debattörerna har en lång karriär bakom sig och förhoppningsvis också framför sig. Har olika bakgrund. Rune Lanestrand, 82 har varit och är småjordbrukare och politiker, i ungdomen centerpartist på vänsterkanten. En gång i tiden hade centerns vänster nära samarbete med vpk, inte minst i frågor om glesbygd. Nu tillhör Lanestrand en kategori tänkare som står över partigränserna. Karl Olov Arnstberg, 77 har också lång karriär, först i livets skola som taxiförare, sedan som författare, sedan som etnologiprofessor som väckte protester för sin raka beskrivning av romer, som bedrev ”mindre sympatisk” verksamhet.

De har båda mycket att tillföra dagens debatt. Genom att ha uppnått hög ålder behöver de inte längre ängsligt tänka på vad folk ska tycka om deras göranden och låtanden. Faktum är att de genom sin breda (kritiker säger svepande) kritik och verklighetsbeskrivningar ger lyssnare och läsare möjlighet att greppa hela skiten, dvs bred förståelse av samhälle och problem. Åtminstone Arnstberg försvarar populism som någonting bra, dvs att föra folkets talan. Det gör också Lanestrand i sin gärning men utan att använda begreppet populism som de flesta av oss vill ställa i giftskåpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *