VK värnar om det fria ordet?

alt

Vad har VK gjort som meriterar att jämföra sig med Charlie Hebdo?

Chefredaktören drar sig inte för att framhålla sig och sin etik genom att snylta på en tragedi, terrordådet i Paris. Det är utmärkt om en tidning vill försvära sig till det fria ordet. Men är det vad VK gör? Eller är det ett opportunistiskt uttalande för att marknadsföra sig? Lika klyftigt som att i dödsriket säga: ”Vad var det jag sa?” Det finns 365 dagar på året att värna om det fria ordet, om det är det som VK verkligen vill göra. Som en i mängden av VK:s läsare kan jag inte påminna mig ett enda fall där Ingvar Näslund av egen vilja och kraft ställt sig på barrikaderna för det fria ordet.

Det är därför synnerligen smaklöst av VK och dess chefredaktör att ställa sig med armarna i kors med ett milt PR-leende förstärkt med rubriken ”VK värnar om det fria ordet”. Vad blir nästa floskel?

Anmärkning: När denna artikel skrevs, fanns bilden på VK:s chefredaktör Ingvar Näslund med i själva bildspelet. Därefter är den borttagen.

En kommentar till “VK värnar om det fria ordet?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *