Nordisk Vindkraft lovar och lovar

Kan man tro på ett storbolag som uttrycker sig så oklart?

Läs texten

Texten är späckad med löften om effekter av att bygga vindkraftverk. I texten försöker man locka med pengar till andra ändamål. (Kritikerna kallar det mutor.) Nordisk Vindkraft kallar betalningen till byn, föreningen eller kommunen för ETT BYGDEMEDEL.

Nordisk Vindkraft gör en språklig vridning av ordet bygdemedel. Här läggs in en betydelse om att det är frågan om ett medel för bygden, ”ett bygdemedel”. Vad menar Nordisk Vindkraft egentligen?

Kan man tro på floskler som ”Hur gynnar vindparken bygden?” Sanningen är ju den att en storskalig miljöförstöring planeras. Fåglar kommer att massakreras i tusen och åter tusen av de 211 meter höga vindkraftverken. Tänk om det vore bygget av ett minfält för att lemlästa fienden. Skulle det kallas ”minpark”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *