”Rättsröta i Regeringsrätten”, menar Björn Rosengren

 

För att få bukt med rättsrötan i Regeringsrätten har enskilda personer av rättshygieniska skäl nu väckt talan mot Sverige i Europadomstolen. Att detta är nödvändigt är en skam för Regeringsrätten och tyvärr även för Sverige.

 
Visst är det så, när det gäller de två fall som artikeln i dagens SvD beskriver. Men fallen är många fler.
 
När Robertsfors kommun 2005 tillät etablering av Fagerliden/Edfastmark, anläggning för farligt avfall i megaformat, ansåg Miljödomstolen, länsstyrelsen i Västerbotten med dåvarande landshövdingen Lorenz Andersson och RagnSells med sin högste chef Erik Sellberg, att 20 närboende grannar inte var berörda. Rättsrötan har funnits länge. 

En kommentar till “”Rättsröta i Regeringsrätten”, menar Björn Rosengren”

  1. Visst är det som beskrivs i
    SvD’s brännpunktare korrekt! Frågan reses hur enskilda medborgare ska kunna alliera sig och s.a.s. med gemsamma krafter gå emot dessa vansinnen?

    Mvh
    //ThomasJ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *