Att återkalla felaktiga bilar och matprodukter är också Big business

Att stora bilfabrikanter återkallar bilar med farliga fel har vi vant oss med sedan länge. Även i andra branscher är det vanligt, som i livsmedelsbranschen. Det behöver inte handla om risker för liv och hälsa, men väl om etik. 2013 fick Dafgårds krypa till korset för att de använde hästkött i sin lasagne.

Nu har företaget gått ut med ett pressmeddelande om en gummipackning i kycklinglasagne. Det låter fullständigt ofarligt. Gratis reklam i media när det råder nyhetstorka om händelser i Sverige. Många minns skandaler i livsmedelsbranschen, djurplågeri och fusk i livsmedelstillverkning. Då är det kanonläge att komma med ett återkallande av ett parti av en produkt som kan innehålla större eller minde spår av något så obetydligt som en gummipackning.

Se här alla Sveriges konsumenter, så ärliga vi är hos Dafgårds familjeföretag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *