Inga åthävor i klimatfrågan med Bern & Willgert

Skrivet av redaktionen den 22 September, 2019
[ Övrigt | Permalink | Trackbacks (0) ]

goLars Bern och Michael Willgert i Sweebbtv gör en sammanfattning av klimatfrågan i serien Fjärde statsmakten. Båda har väl valda exempel från klimatdebatten, t.ex med felaktigheter i filmen ”An inconvenient truth” av Al Gore. Även opinionsundersökningar som visar stora skillnader när frågan ställs huruvida klimatet har påverkats av människan. Många talande exempel.

Här kan det vara på sin plats att kommentera insatserna från personerna Lars Bern och Mikael Willgert. Att I ett fält som klimatfrågan visa en sådan uthållighet och stringens är formidabelt. Vid en närmare granskning kan eventuellt mindre eftergifter om klimatförändring spåras, men huvudspåret har varit och är alltjämt ett radikalt avvisande av klimatalarmisternas påståenden.

En del i framgången kan vara formatet, där båda sitter prydligt klädda och försöker uttrycka sig enkelt och tydligt. Fast kameraposition. De tappar aldrig fattningen, trots att det vimlar av idiotier från motståndarna men även de som sympatiserar. De kommer inte med impulsiva påståenden, utan verkar alltid vara väl förberedda. De har inte hjälp av PR-konsulter eller en organisation som SVT, i vart fall syns det inte. God PR är sådant som inte syns, då blir PR inget konstlat filter. Det kunde vi inte säga om glamkändisarna i Tel Aviv eller om den väl repeterade samstämmigheten och spontaniteten mellan Stefan Löfven och Kristian Luuk.

Till saken hör att repetion av bakgrund och budskap är essentiellt för att nå ut till tittarna. Även i detta avseende är Bern och Willgert mästerliga. Allt känns fräscht och intressant trots att det sagda här återkommit hur många gånger som helst.

Information och länkar

Delta med kommentarer, håll reda på vad andra säger, eller länka till detta från din blog.