Transportstyrelsens blunder

Skrivet av redaktionen den 24 Juli, 2017
[ Politik | Permalink | Trackbacks (0) ]

Samhällets fiender, inom och utom landet har förmodligen redan kartlagt konsekvenser om myndighetens outsourcing. Men vi medborgare får inte veta om möjliga konsekvenser, trots att media har rapporterat om att statsminister Löfven ”bryter tystnaden” med sitt pressmeddelande idag. Det upplägget är ett klassiskt misstag som leder till spekulationer på grund av att pressmeddelandet ger intrycket av mörkläggning snarare än upplysning. Det är fullt möjligt att SÄPO och andra inte är klara med sin undersökning, men kvar står att nu kan det spekuleras vilt.

Politiskt väntas konsekvenser. Oppositionen talar om misstroendeomröstning för vissa ministrar. Det har redan lett till minskat förtroende för de utpekade. Men främst kan haveriet som Löfven kallar det hela gynna Sverigedemokraterna medan det gamla etablissemanget käbblar.

Det finns också en folklig opposition bland de som inte röstar och de som känner politikerförakt. Sosseadeln får räkna med starkare folkligt ogillande. Den nya miljöadeln har redan ogillande hos alla dem som hoppat av Miljöpartiet, Socialdemokraternas regeringspartner. Transportstyrelsens blunder kan bli droppen som får bägaren att rinna över i regeringsfrågan.

Information och länkar

Delta med kommentarer, håll reda på vad andra säger, eller länka till detta från din blog.