Största tappet för svenskt kött på tio år

Skrivet av redaktionen den 12 Mars, 2013
[ Djurrätt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Både produktionen och konsumtionen av svenskt nöt- och griskött föll kraftigt i fjol. Tappet är det största ett enskilt år sedan Statistiska centralbyrån, SCB, började sammanställa marknadsutvecklingen för kött.

Det är färska siffror från SCB som visar den föga uppmuntrande utvecklingen under 2012. Produktionen av nöt- och kalvkött i Sverige minskade med 8,6 procent och griskött minskade med 8,8 procent.

Läs mer i ATL.

Till detta kan sägas att importen ökat så att konsumtionsnedgången stannar på 2,5 procent. Vi tror att motvlljan till djurplågeri och köttets negativa påverkan på miljö och klimat kommer att påskynda nedgången i köttkonsumtionen, framförallt hos de unga och mer medvetna. Det är väldigt svårt att tro att köttkonsumtionen kommer att öka igen. Visserligen gör köttindustrin ansträngningar att utlokalisera och gömma djurplågeriet. Men det snokar media upp och nya skandaler blir ett faktum. Medvetna människor slutar äta kött.

Information och länkar

Delta med kommentarer, håll reda på vad andra säger, eller länka till detta från din blog.