Förhalning av ny djurskyddslag

Skrivet av redaktionen den 11 September, 2016
[ Djurrätt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Ett av hindren för beslut om ny djurskyddslag tycks vara sekretessfrågor. En känslig fråga är den om sekretessbrytning. Läs ATL.

Media värnar om sekretess för den misstänkte brottslingen, vilket är förståeligt så länge som inte vederbörande fått fällande dom. Efter beslut är det inte svårt att få information från länsveterinären eller domstolen. Motstånd finns hos media. Västerbottens-Kuriren rapporterar fall som rör djurplågeri utan att uppge namnet på djurhållaren, inte heller efter fällande dom. I de korta notiserna – ofta på undanskymd plats i tidningen – omnämns vederbörande med stor hänsyn. Platsen brukar anges luddigt  som "i norra länsdelen" eller "i södra länsdelen". Dessutom brukar reportern vara någon som inte bor nära platsen för det misstänkta brottet. Vi har varit i kontakt med VK vid flera tillfällen, där vi efterlyst ökad transparens. Det har inte lett till bättring.

Nu får vi hoppas att behandlingen av ny djurskyddslag påskyndas. Det är oacceptabelt med ytterligare förhalning. Sekretess är en av frågorna. Det finns många fler frågor. Läs Djurens Rätt.

FB ökar inte yttrandefriheten, den förminskar

Skrivet av redaktionen den 09 September, 2016
[ Övrigt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Att förklara varför man inte ska använda Facebook är inte lätt. Här kommer ett av många skäl att ta avstånd. FB minskar yttrandefriheten och kan förminska deltagarna. Det djävulska i detta fall är att både Aftenposten, Facebook och alla vi andra når ökad uppmärksamhet på bekostnad av barnet i Vietnam.

Läs mer i Dagens Media.

Vegomässan den 3 september 2016

Skrivet av redaktionen den 01 September, 2016
[ Övrigt, Djurrätt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Djurrättsalliansen arrangerar vegomässa, Nackastrandsmässan, Stockholm.

Välkommen till Säkramiljön.nu

mischa

Stoppa Fagerlidens avfallsanläggning!
Och andra
miljöfaror.


Senaste...

Artikelarkiv

Länkar

Prenumerera