Ikea och (s) i Umeå

Skrivet av redaktionen den 27 Februari, 2016
[ Övrigt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Energiministern (s) och kommunalrådet (s) uppträder inför kunder och personal vid invigningen.

Kunderna tycker att det är toppen med Ikea och att 235 personer har fått jobb i Umeå. Sossarna suger i sig goodwill på hemmaplan. Kamprads dynasti gnuggar händerna i skatteparadiset. För varje hundralapp i försäljning drar skattemyndigheten in en tjuga i moms. Med omsättning på 15 miljarder bara i Sverige blir det mycket pengar att dela på.

Det råder knappast någon tvekan om att folket vill ha Ikea. Att handla på Ikea fyller många behov. Själva möblerna och varorna är bara en del i behovstillfredsställelsen. Lika viktigt är det att känna sig modern. För kunderna är det ett sätt att visa sig själva och andra på en ungdomlig och attraktiv livsstil. När ska bubblan spricka? Hur kul är det i längden med massproducerat som ska passa alla i hela världen? Det finns mycket annat att köpa, visst visst, men den globala tristessen typ Ikea lurar i horisonten.

Ny uppgift för Biologiska Museet*

Skrivet av redaktionen den 22 Februari, 2016
[ Övrigt, Djurrätt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Många känner till att det finns ett stort antal råttor i Stockholm. Uppgifterna varierar mellan en miljon och tre miljoner. Få vet att antalet katter, vilda och tama, uppgår till ca. 100.000. I Indien, bara i New Dehli har man ca. 100.000 vilda hundar. i Australien, i och runt Melbourne finns ca. en miljon vilda rävar. Så kan vi fortsätta uppräkningen av djur som är vilda, tama eller hemlösa.

Katja Aglert är en konstnär som arbetar med bl.a installationer. Under februari 2016 har hon tillsammans med en video-konstnär och en curator haft en utställning på Biologiska Museet, Stockholm. Temat var: "The breath between the rustle of dead leaves and the shadow of a tale" Läs Biologiska museet 2016.PDF

Att ta till sig information genom TV, webben och tidningar om invasiva arter som råtttor, vildhundar, vildkatter, mördarsniglar etc. skapar kanske inte så mycket reflektion och engagemang. Ett event med installationer, video-konst och föredrag kan ge helt nya ingångar till nya sätt att tänka. Utanför boxen som det brukar heta. Human-animal relations och posthumanism är två riktningar inom sociologi och antropologi som utvecklas starkt. Här kan också museerna vara med.

* Biologiska museet är beläget på Djurgården i Stockholm och det öppnades 1893. Här visar man skandinaviska däggdjur och fåglar i sin naturliga miljö med dioramateknik.

Lägenhetsaffärer med Peter Hultqvist (s)

Skrivet av redaktionen den 17 Februari, 2016
[ Övrigt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Vi brukar inte ägna oss åt spekulationer, men vi gör det gärna när det kan få effekt.

Läs SvD.

Vårt tips är att lägenheten är buggad!

Köttskatt för miljön, inte för (s)

Skrivet av redaktionen den 08 Februari, 2016
[ Djurrätt | Permalink | Trackbacks (0) ]

Just idag är det landsbygdsministern (s) Sven-Erik Bucht som försvarar orimliga ståndpunkter trots ny kunskap om förutsättningarna för jordens överlevnad. Läs ATL.

Han har ingen som helst förståelse för att köttkonsumtionen måste minskas. Hans motivering är att han inte vill komma med "pekpinnar".

Välkommen till Säkramiljön.nu

mischa

Stoppa Fagerlidens avfallsanläggning!
Och andra
miljöfaror.


Senaste...

Artikelarkiv

Länkar

Prenumerera