Revision av kommun med hjälp av AI, t.ex för Robertsfors

Lagstadgad och frivillig revision av kommunens verksamhet kan få nya möjligheter tack vare utvecklingen av Artificiell Intelligens AI. Den stora uppmärksamheten av AI gör att kännedom och växande förståelse bildar en jätteplog som drar över hela landet som underlättar acceptans av AI. En projektledare kommer inte som något UFO utan som en modernt arbetande person med ett uppdrag.

Idag har Lördagsintervjun i SR P1 handlat om hur techentreprenören Jens Nylander arbetar med ett stort projekt. Efter samma modell kan även andra arbeta, eller samverka med Jens Nylander.

Nu behövs initiativ från en eller flera personer i en kommun att tillämpa Nylanders modell. Eller också kan en eller flera ta kontakt med ett företag som kan jobba med hjälp av modellen. Robertsfors kommun har ett manuellt arkiv med pärmar och pappershögar. Det får inte bli ett sätt att dölja fel. Nu finns ännu starkare skäl att städa upp i kommunens manuella arkiv. Det kan ske genom att skanna in alla dokument. Datorn kan snabbt sortera dokumenten digitalt. Utförande av kontroller, revision med förhöjd säkerhet kan nu genomföras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *