Det båtar föga att bara sitta och tycka om kriget

Inför EU-valet är hopplösheten större än någonsin, samtidigt som det materiella livets överflöd fortsätter att göra oss till nickedockor. De flesta står vid sidan om skeenden med folkets risktaganden på TV-skärmen. Livssituationen är absurd för de flesta, där viljan till opposition blivit starkare men praktisk handling kommit allt längre bort. Över våra huvuden fortsätter krigshetsen med ekonomiska mastodontinsatser. Idag har Sverige utovat stöd:

För att ytterligare stärka stödet till Ukraina och säkerställa en långsiktighet möjliggör Sverige stöd till Ukraina med 75 miljarder kronor. Regeringen skapar en treårig ram för det militära stödet till Ukraina som ger 25 miljarder kronor årligen 2024–2026.

Vi kan anta att stödet är villkorat i förhållande till krigets fortgång. Allt fler röster har höjts för att sätta alla ansträngningar på fredsförhandlingar. Allt fler inser att det är enda vägen, hur motbjudande det än kan vara att förhandla med Putin och hans krigsherrar. Som Michael Willgert i Swebbtv påminde, har Sverige tvingats förhandla och sluta fred med Ryssland:

Den 30 augusti 1721 slöts fred mellan Sverige och Ryssland i Nystad. Sverige fick avträda södra delarna av Kexholms län, Viborgs län, Ingermanland, Estland med Ösel och Dagö samt Livland. Stora delar har så småningom befriats från Ryssland.

Tyvärr har inte SVT och SR samma anpassning till kriget som t.ex Swebbtv till krigets utveckling med geopolitiken som styr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *