Ur led är tiden

Ingenting är som förut, eller så är det. Som förut. Veganism i sin rena form är förändrad genom att veganer har börjat äta kött och fisk i begränsad utsträckning, bl.a med motivet att motverka näringsbrist. Det är inte tal om acceptans av djurhållning, något som inte nämns i sammanhanget. Celebritetskulturen har brett ut sig mer med hjälp av sociala medier. Nu är det antal följare och likes som räknas. Icke kvantifierbara fenomen får begränsad uppmärksamhet och analys. Även med fler personer som utger sig för att besitta analytisk förmåga. En finstämd skildring av en persons görande av celebritet får inte plats i en alltmer högljudd miljö.

Djuretik som fick en världsomfattande utveckling har i mångt och mycket ersatts av gulliga bilder på hund och katt. Gärna med gulliga barn också. Fall med grov misshandel av djur får absolut ingen plats i populära media. Vem vill utsätta sina vänner för bilder med hugg och slag som i vanskötseln av tävlingshästar? Men en bild på ett dressyrekipage i en internationell tävling kan gå för sig.

På många sätt ser vi exempel på manipulativa signaler som ger en falsk bild om en bättre värld. Men, handen på hjärtat, så vet vi att vi är utsatta och att vi utsätter andra för manipulation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *