Bondetåg 1:a maj 2024 med motståndare till EU

Sverige har förändrats sedan bondetåget 1914 då försvarsfrågan stod i centrum. Då var en anfader till den som skriver detta bondeståndets talman i Sveriges riksdag. 110 år senare finns likheter då försvaret av Sverige som nation är ett huvudintresse. Arrangören Klaus Bernpaintner, Senior Fellow hos Ludwig von Mises Institute Sweden, kandiderar även till Europaparlamentet den 9 juni som nummer tio på Alternativ för Sveriges valsedel. Det framgår av Bernpaintners valkampanj att han vill få igång en rörelse för Sveriges utträde ur EU.

Det återstår att se om protesterna från Sveriges bönder blir lika starka som i andra delar av Europa. Att det blir en kamp som sträcker sig längre än till kommande val till EU-parlamentet, det är säkert som amen i kyrkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *