Klimatskepsis är nu politiskt och beslutsmässigt etablerat

Från att ha varit en utbredd hållning i diskussionen i bl.a Sverige har Sverigedemokraterna en gång för alla satt ned foten officiellt. För Lördagsintervjun i Sveriges Radio P1 väljs nyckelpersoner på dominerande politikområden. Idag var det Charlie Weimers från SD som deklarerade partiets förväntan och samtidigt partiets ståndpunkt att Parisavtalet kommer att omprövas. Parisavtalet är klimatfrågans portal som länder anslutit sig till, men med mycket varierande efterlevnad. På grund av eller tack vare SD:s starka ställning i svensk politik kan Weimers uttalanden markera ett trendbrott i svensk politik och för näringslivets planerade ”gröna omställning”. Weimers uppträder försynt men bestämt vilket understryker allvaret och beslutsamheten att medverka till omarbetning av Parisavtalet. Under alla förhållanden vill SD medverka till omarbetning av svensk klimatpolitik. Lördagsintervjun med SD:s talesperson var en milstolpe i klimatfrågan.

2 reaktioner till “Klimatskepsis är nu politiskt och beslutsmässigt etablerat”

  1. Det Charlie Reimers inser är att det INTE går att genomföra klimatmålen till 2030, om man INTE har för avsikt avindustrialisera Europa. Han har en utbildning i statsvetenskap, så han angriper inte, till skillnad från Elsa Widding, klimatfrågan från en vetenskaplig grund. Han ifrågasätter inte syftet med klimatpolitiken, om den överhuvudtaget är verkningsfull, utan ser i stället till samhällsverkningarna.
    För att sätta frågan i ett större perspektiv rekommenderas läsning av detta blogginlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *