Swebbtv bör kvalitetsgranska medarbetare

Som flitig besökare kan man oroas över kvaliteten. Vid årsstämman förklarade Bern och Willgert att ideella insatser i programverksamheten ska hålla kostnaderna nere. I serien nr 325 av Swebbtv Live fabulerar en inringande person med Arne Weinz och Boris Benulic: ”Är Macrons fru verkligen en kvinna ?” De ifrågasätter utan trovärdiga belägg, utan evidens som det så vackert brukar heta. Dessutom fabulerar de om en lång rad av världens ledare. Det är visserligen mycket underhållande men passar dåligt till profilen för Swebbtv som sedan 2016 under alla åtta år har karaktäriserats av analys och samhällskritik. 

Visserligen är Swebbtv Live ett publikt inslag med högt i tak där alla röster ska få komma fram. Men programledarna måste hålla stilen och självkontrollen. Programledarna måste själva leva upp till evidensbaserade uttalanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *