Från brunt till grönt stål. Kommer det att bli av?

Från brunt till grönt

Bedömning av satsningarna på fossilfritt stål i Norrland utifrån ett teknik- och marknadsperspektiv

Författare: Ekon.dr David Sundén, Lakeville

Länk till nedladdning av pdf

Rapporten har redan skapat styv kuling i finans- och politikvärlden. Efter all påverkan av klimatfrågan är rapporten avgörande för framtiden i svensk klimat- och näringspolitik. I praktiken påverkas allt. Här kan man vara lika kategorisk som i diskussionen om AI- artificiell intelligens. När man försöker rapportera om stora frågor för framtiden har diskussonen blivit alltmer kategorisk. Inget finlir, inget å ena sidan å andra sidan, nu är det ofta antingen eller. När det gäller omställningen från brunt till grönt finns inga mellanlägen. Det är det som pekar på oerhört stora risker med omställningen, ofta kallad klimatomställningen, eller gröna omställningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *