Den där Nobelstiftelsen

Två tunga media har gjort processen kort med Nobetstiftelsens VD, Vidar Helgesen. K. Bergström i Expressen den 2 september och Maja Aase i SR P1 den 8 september.

Det återstår att se om det bara blir VD som sparkas eller också delar av styrelsen. Bedömningsgrunderna har ett vitt spektrum alltifrån beslutsfattarnas vandel till tokiga beslut om valda personer och länder för inbjudan till firandet i Stockholm i december 2023. Vad som kan vara osäkert är valet av tidpunkt för nödvändiga beslut eftersom tiden är knapp fram till festligheterna i december. Ett grundtips är att sågningarna kommer på behörigt avstånd i början på 2024. Det finns fler än denne Vidar Helgesen som förtjänat silkessnöret. Det blir också en fråga om att finna ersättare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *