Inga katter bland hermelinerna på Nobelfesten!

Av Miljörealisten

Vilka som skall bli inbjudna till Nobelfesten 2023 har varit föremål för intensiv diskussion. ”Bjuds den eller den katten in kommer inte jag! Vi kan ju inte skaka tass med varandra eftersom vi har så olika åsikter.

Nästa steg blir att kontrollera att de påtänkta Nobelpristagarna inte är några katter som kan tänkas säga något olämpligt, vilket hände efter Nobelpriset 2022. Så den kontrollen måste öka! 

2022 års Nobelpris i fysik delade ut till Alain Aspect, John Clauser och Anton Zeilinger som var och en har gjort banbrytande experiment med sammanflätade kvanttillstånd, där två partiklar hör ihop i en enhet även när de är separerade. Värdiga Nobelprisvinnare kan tyckas. 

John F. Clauser blev invald i Co2-coalitionens styrelse som grundades 2015 av klimatforskaren William Happer med flera. Clauser höll en föreläsning i Korea 26 juni 2023. Den finns att se på Youtube.

”I ett tidevarv av AI borde forskare spela rollen av att skilja sanning från lögn.”

”Världen vi lever i idag är fylld av desinformation. Det är upp till var och en av er att tjäna som domare och skilja sanning från lögn baserat på korrekta observationer av fenomen.”

Dr. Clauser, känd för sin hållning mot klimatförändringar, diagnostiserade att den nuvarande situationen inte var en klimatkris och kritiserade Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) för att ha spridit desinformation. Han uttalade, ”Jag tror inte att det finns en klimatkris” och uttryckte sin övertygelse att ”nyckelprocesser är överdrivna och missförstådda med cirka 200 gånger.”

Dr. John Clauser har förklarat att hela cirkusen med klimatförändringar som enbart skulle orsakas av CO₂ är en total bluff. Den som någon gång har studerat fysik kan omöjligt dra någon annan slutsats. Det finns absolut inget som någonsin kan reduceras till en enda orsak med verkan i något annat. Det är alltid en komplex dynamik. Clauser blev nekad att tala vid International Monetary Fund (IMF) till följd av sin uppfattning att de mänskliga klimatförändringarna är pseudovetenskap. 

Vid 2023 års prisutdelning måste Nobelstiftelsen se till att det inte finns någon katt som är klädd som en hermelin, det vore ju förödande för stiftelsen fortsatta vetenskapliga rykte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *