En kommunanställd på tio invånare i Robertsfors

Tänk dig, på tio invånare med barn, ungdom, vuxna, gamla går det en hel anställd i kommunen. Till detta kommer uppgifter för regionen och staten som berör invånarna i Robertsfors. Kommunen söker ständigt medarbetare. Invånarna i Robertsfors har i alla tider ondgjort sig över det enorma kommunalhuset med sina många anställda. Och det tycks bara bli fler och fler till högre och högre kostnader. Det kan inte kommunens ca. 7.000 invånare klara utan stora statsbidrag.

Det är naturligtvis ingen hållbar strategi för argumentation att ta en siffra och därefter göra populistiska uttalanden. Men som utgångspunkt för en kritisk undersökning kan det ändå vara något att börja med. På kommunens hemsida finns ingen plats för diskussion om omfattningen och effektiviteten och det växande kommunala kostnadsberget. I högstämda och överspända ordalag jobbar nu kommunledning och politiker i Robertsfors för att utvidga den kommunala verksamheten i tid och rum. Orsaken tycks vara är den blivande Norrbotniabanan som bedöms av sansade personer bli klar tidigast 2032.

Centrumhuset i Robertsfors uppges klara 240 deltagare för en konferens. En konferens för alla kommunanställda i Robertsfors skulle kräva tre fullsatta Centrumhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *