James Webb-teleskopet

Med upptäckterna av miljarder galaxer känns det nästan banalt att tala om de möjligheter som framkastats om liv i rymden. Likaså känns det inte djärvt att ställa upp andra antaganden, t.ex om att civilisationen på vår planet har dubbelgångare i rymden. Talar vi om oändlighet blir det omöjligt, ja ett tankefel att försöka motbevisa.

Människorna på vår planet kommer att behöva tid att koncipiera en ny världsbild. Är den oändliga rymden så långt vi kan komma i föreställningen om makrokosmos?

En tankebana som återstår att utforska är hur människan ska kunna förflytta sig i rymden, att stanna upp, att kommunicera och att återvända. Upptäckten genom James Webb-teleskopet har en magnitud som är jämförbar med upptäckten att jorden är rund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *