Tänk om NATO

Visa världen, särskilt Putin, att vi kan besluta över vår egen säkerhetsordning. Gå med i NATO eller inte gå med i NATO. För närvarande drar vi smygen. För varje dag trotsar vi Putin en smula i riktning mot NATO-anslutning kopplat till Finlands beslut i frågan. Det är förödmjukande för en nation att behöva blidka en skitstövel. Putin. Men framför allt innebär smygandet förhöjd krigsrisk. Bättre då att med trovärdighet och utan minsta tvivel förklara att anslutning till NATO är ett alternativ för Sverige. På grund av risken för spionage går det inte att göra med time lag. Annars kan man tänka sig att Ryssland får vetskap X dagar efter alla andra. Ett forum för kungörelsen kan vara FN där Världen får samtidig kunskap om Sveriges beslut. NATO kommer inte att medföra världsfred. Avtalet måste innehålla en klausul för utträde.

Detta är ett tänk om fred.

En kommentar till “Tänk om NATO”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *