Är GW en dumskalle själv?

Vid avtackningen av Stefan Löfven vid partikongressen (S) häromdagen fick en rad kändisar formulera sitt omdöme över avgående partiordförande (S). Det är inte mödan värt att söka sig tillbaka för att höra de olika bidragen. Ett som stod ut var från Leif G.W. Persson som bl.a yttrade ”han är ingen dumskalle” eller något i den stilen. Han såg oförskämt nöjd ut vid tillfället. Men inte mer än vanligt kanske. Han brukar gilla det mesta han själv säger i vällustiga, blöta munrörelser med prillan på glid. Tänk att ha en sån ställning som svenska folkets celebritet! Få andra kan få säga ordet dumskalle som omdöme på en person, även om det är menat som en kärleksförklaring. Tiderna har förändrats inte minst vad man får säga offentligt. Knappast någon skulle våga klanka på en folkkär person som GW, Gustavs son ni vet, alla ni som läst boken. Inte ens en forskare i Uppsala med identitetsfrågor som inrikting.

Men har man inget att förlora, vågar man. Jag tycker att det är dåligt att ta fram ett gammalt uttryck som dumskalle. Ordet kan av några uppfattas som nedvärderande och behöver inte spridas till dagens publik som gärna tar efter sina favoriter. Det finns ju så mycket annat man kan säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *