Fråga slakteribossens leende hustru

Djurplågeri och tortyr av människor är fruktansvärda brott. Vi får rapporter om det nästan dagligen i media. När det gäller djurplågeri kan det också kallas tortyr av djur. Djurhållning och slakt medför trots lagstiftning brott som pågår. En liten del kommer till kännedom genom berättelser och rapporter i media. Anmälarna är rädda för personliga konsekvenser. Många tittar bort när en hundägare sparkar på sin hund eller när en mjölkbonde har kor som går i sin egen avföring. När vi ser något på TV tänker vi att missförhållanden har avhjälpts genom länsstyrelse eller polis. Då slappnar vi av och gör inget mer.

När ett slakteriföretag avslöjas för djurplågeri, t.ex skållning av levande djur, grisar eller kyckling, då nöjer vi oss med att det ”varit i TV”. Vad kan vi göra för att förbättra den folkliga, den konsumentmedvetna kontrollen? Vi kan vidga kretsen av personer som görs ansvariga för djurplågeri. En VD som sitter i TV och lägger fram bortförklaringar är något som vi fått vänja oss vid. Om inte företagsledaren klarar av att avskaffa allt vad djurplågeri heter, så kan vederbörande få hjälp av den övriga familjen genom att konsumenter sätter tryck utifrån. En leende hustru eller make som inte visar några tecken på reaktion efter ett skandalreportage kan få hjälp att förstå allvaret genom sina medmänniskor.

Om du känner någon anhörig till en lögnaktig företagsledare som har ansvar i ett företag som producerar animaliska livsmedel:

  1. Fråga om djurplågeri
  2. Fråga om djurplågeri
  3. Fråga om djurplågeri
  4. Ge dig aldrig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *