Demonstrera mot vem och vad på Djurgården?

Stoppa förstörelsen på Djurgården är en appell som många stockholmare, natur- och kulturvänner kan omfatta. Men stoppa vad? Demonstrera mot vad? Listan är lång på Räddadjurgården.

Har initiativtagarna Björn Tarras-Wahlberg med flera beaktat att en del tycker si och andra så? Framgången i kampen om Nobelbygget kan leda till nya framgångar. Det blir mer komplext i kampen mot sex nya projekt i spelmatrisen för Djurgården.

  • Liljevalchs konsthalls nybygge i betong
  • Gröna Lunds åkmaskiner upp till 45 meter höga
  • Björn Ulvaeus nybyggnader på Hasselbacken
  • Ny högre byggnad som ska ersätta Ugglevikens vattentorn
  • Ny hög hotellbyggnad vid Villa Källhagen
  • Djurgården, ett nytt Disneyland

Är tanken att stoppa alla dessa projekt? LIljevalchs nybygge är klart, de andra projekten är mer eller mindre långt komna. Hur ser användarna på de olika projekten? Närboende, östermalmsbor, stockholmare, turister, unga och gamla har olika värderingar. Det betyder troligen att det inte kommer att vara möjligt för motståndet att ta ett samlat grepp. Det är beklagligt eftersom vad frågan ytterst gäller är bevarandet av ett av Stockholms finaste och mest värdefulla områden. Men så ser inte spelmatrisen ut! Förstörelsen av Djurgården sker nu med attack medelst en jättelik klusterbomb med tusentals kulor mot Djurgårdens vänner och många av oss som delar deras ideal. Kan ens hela gudavärlden hjälpa oss att stoppa förstörelsen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *