Nu är det vi sörlänningar som inte flyttar

Behovet av arbetskraft i norr, t.ex i Skellefteå kommun har ökat och kommer fortsätta att öka. Det verkar som att arbetskraft är flaskhalsen, att döma av intervju med arbetsmarknadsministern i Lördagsintervjun SR1, lördagen 2021-09-25. Bostäder är också en flaskhals. Idag kan det kosta 40.000 kr per månad att hyra en villa i Skellefteå. Lägenheter i andra hand är väl närmast omöjliga med gällande restriktioner. Uppmärksamheten i media handlar till stor del om hur svårt det är att rekrytera till Norrland. Hur påverkar svårigheterna de arbetssökande, bl.a de långtidsarbetslösa?

Behovet handlar om tusentals personer. Det som Eva Nordmark säger i intervjun verkar så främmande, inte övertygande på något sätt. Här behövs istället en ledare med samma talanger som Moses som ledde israeliterna i en ökenvandring under 40 år för att nå det förlovade landet. Helst bör det vara en propagandamakare, en korsning mellan Moses och Lennart Hyland. Börja där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *