Media bevakar fallet Karl Hedin och vargfrågan

Åtalet mot Karl Hedin ska nu prövas i Västmanlands tingsrätt i Västerås. Rättegången som började idag fick avbrytas efter 10 minuter eftersom åklagarens vittne inte kunde närvara. Efter en halvtimme återupptogs dock förhandlingarna.

Fallet är intressant på många sätt, inte bara för frågan om eventuellt jaktbrott utan för maktförhållanden i stort, särskilt ur ett landsbygdsperspektiv. Dagens förhandling visar att Karl Hedin har ett stort aktivt stöd från landsbygden. Jägare och småbönder har mött upp i Västerås för att visa sitt ogillande mot åtalet. Media bevakar där rapporteringen anpassas till vad man tror läsare och tittare vill höra och se. Expressen.

Aftonbladet kallar Karl Hedin för ”miljardären” och ”sågverksmiljardären” och ”trähandelsbaronen” här och här.

Uppdaterade artiklar kommer i strid ström från media. GW Persson får uttala sig och dömer ut hela utredningen. Expressen.

Är vi på väg i riktning mot folkjustis eller mot inkompetent rättsväsende? Kanske åt båda håll som det ser ut nu och sedan lång tid. Det är inget medium som utmärkt sig för objektivitet i rapporteringen. Aftonbladets ”trähandelsbaron” är ett riktigt lågvattenmärke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *