USA-baserad kampanj mot Kina – ”Sätt Stopp För KKP”

Med ledande USA-politiker, republikaner som galjonsfigurer pågår en kampanj mot Kina, ”Sätt Stopp För KKP”, kinesiska kommunistpartiet. I brevlådan låg en 12-sidig folder idag som utpekar Kina, kommunistpartiet som ansvarigt för en rad händelser av bibliska dimensioner.

 1. Sätt stopp för KKP med rubriken Petition
 2. Organstölder
 3. Förföljelsen av Falun Gong
 4. Förtryck av religiösa grupper
 5. 400 miljoner barn dödade
 6. Massakern på Himmelska Fridens Torg
 7. Kulturrevolutionen
 8. Mörkläggning & spridning av viruset
 9. Hongkongs demokrati krossad
 10. Infiltrerar och underminerar andra länder
 11. På sidan besvaras frågan Vad är KKP? Med webbadress och uppmaning att skriva på petionen. 682.416 styck i skrivande stund
 12. På sidan förklaras att mörkläggningen av viruset bara är toppen på isberget.

Detta är verkligen ett försök att samla allt ont om Kina i nutid. Ändå är inte alla brott medtagna som förtrycket av Tibets befolkning eller koncentrationsläger för muslimska uigurier. Frågan är om kampanjen ”Sätt Stopp För KKP” har en effektiv strategi mätt med antal underskrifter av petitionen. Hade det varit mer slagkraftigt att begränsa? Hade ett eller två fall av den politiska ledningens brott mot Kinas folk varit effektivare?

Ändå är detta tillvägagångssätt att rikta uppmärksamheten på KKP bra. En enkel trycksak på detta sätt har förmågan att slå fast vad som faktiskt sker i Kina. Ibland är det enkla tillvägagångssättet det bästa. Med en så lång lista på förbrytelser av Kinas ledare mot sitt eget folk kan en sammanfattning behövas. Helt djävla sjukt skulle en svensk tonåring utropa. Vad gör vi äldre som blir medansvariga av att inte handla? Kontakt: endccp.se@gmail.com

En kommentar till “USA-baserad kampanj mot Kina – ”Sätt Stopp För KKP””

 1. Håller med om att det kanske skulle vara lättare att skapa sprängkraft om man satsade all informationsenergi på en enskild fråga men då skulle man inte kunna se den stora och avgörande bilden: att KKP har en så totalt förödande inverkan på hela Kina, och i takt med att dess internationella inflytande ökar, också på hela den globala världen. Liksom att KKP jobbar enligt en strategi som bygger på idén om total krigföring (total warfare) där alla medel, långt bortom hur man tänker sig ett normalt krig med soldater och vapen och kanske även spionage och ekonomi, med målet är att ta över USA:s dominerande ställning i världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *