Partsintresse trumfar djuromsorg

Uppdrag granskning har på kort tid haft två program om djurplågeri inom mjölkproduktion och slaktdjursproduktion, senast den 20 januari.

Diskussioner i efterhand pågår med företrädare för Krav, Arla, LRF med flera. Alla talar för sin sak med bortförklaringar och total brist på ansvarstagande. Högt på böndernas maktpyramid finns LRF- lantbrukarnas riksförbund med ordföranden Palle Borgström. Han visar sig på nytt vara driven i bortförklaringarnas konst. Han hävdar att fallen med djurplågeri och vanskötsel är mycket få. UG kunde visa bilder och kopior på ett hundratal fall. Borgström vidhåller sitt påstående om att det är undantagsfall.

Det går inte att dra någon annan slutsats än att han talar i eget intresse som djurbonde med en polisanmälan som nyligen skrivits av.

UG har även gjort platsbesök och försök till intervjuer med skygga och skuldmedvetna djurbönder och mjölkbönder.

Av de intervjuer som fångats framgår tydligt att djurplågarna tycker synd om sig själva, inte om djuren. Ofta tycker djurägarna, trots omfattande bildbevis att anmälningarna och påföljderna med t.ex djurförbud varit obefogade.

En kommentar till “Partsintresse trumfar djuromsorg”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *