Att inte glömma grundläggande behov – 4. Polisen

Ropen på fler poliser torde ha minskat i styrka under pågående pandemi. Flera orsaker kan tänkas: Oron och och rädslan för corona har tagit stor del av vardagen och uppmärksamheten. Men en förklaring är också att coronapandemin har haft påverkan på brottsligheten. Läs mer. Anmälda narkotikabrott under mars 2020 har dock ökat med 13,1 procent jämfört med mars 2019 enligt Polisens statistik. Antalet brott är förfärande stort. Grov brottslighet har idag adresserats under pågående konferens Folk o Försvar av rikspolischefen. Brottsutvecklingen och behovet av fler poliser riskerar att hamna i skugga. Utan nya initiativ mot brottsutvecklingen, bl.a genom fler poliser, kommer brotten att skena när pandemin avtar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *