Nobelpriset i litteratur 2020

En pinsam tillställning. Ingen bör avhålla sig från att läsa Louise Glück.

Läsningen kommer att blandas med de intryck som förmedlats om skandalerna där enskilda ledamöter och Svenska Akademien som institution varit i centrum. Det är verkningslöst att hoppas på att skandalerna varit utan betydelse eller blivit bortglömda. Det kommer att ta många år att återvinna förtroendet och det kommer inte att gå av sig själv. Ett stort problem är att man inte vunnit full sjukdomsinsikt, än mindre tillägnat sig kunskaper om krishantering och rehabilitering. Man står inför sitt första och största marknadsprojekt som måste bedrivas professionellt, inte av de företrädare för akademien som världen skådat idag utan ett uns av duglighet för uppgiften.

Läs mer på Adlibris och Bokus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *