Vem kan man lita på?

Swebb-TV bygger vidare på sitt varumärke, där intervjuer med personer som kan stödja härnaden mot etablissemanget är huvudspåret. Senast var det en intervju med Chris Forsne som vill avskaffa Public service, för att på spillrorna bygga ett nytt men litet publikt mediaorgan.

Temat för intervjun som Mikael Willgert gör formulerades av Forsne: Stoppa Förljugenheten i SVT. Vid varje intervju med någon ny person ombeds vederbörande ge en kort presentation av sig själv. Det gjordes klart att Forsne hade en gedigen bakgrund i svenska media, de stora tidningarna och SVT. Därefter vidtog en lång och skoningslös kritik av Public service, trovärdigt och intressant. Knappast någon gick fri i de politiska partierna. Uppbyggnaden av administrationen med många nivåer i Public service-företagen beskrevs som orubblig och förödande för god nyhetsförmedling. Underhållning kan bättre skötas av fria mediaföretag tyckte Forsne med bifall av Willgert. Allt mycket tänkvärt. Det var lätt att köpa hela rubbet, för en följare av Swebb-TV.

Det var så intressant att man som tittare vill reflektera och följa upp. Vad finner man då genom en Google-sökning på Chris Forsne? Det visade sig mycket om vilket inte ett ljud framkom i intervjun. Många minns förmodligen en vacker svenska som var älskarinna till François Mitterand, Frankrikes president 1981-1995. På en sida i Aftonbladet 14/8 2012 stod att läsa:

Talar ut: Den svenska journalisten berättar för Aftonbladet om sin förbjudna kärlek med Frankrikes förre president, François Mitterrand.

”Han sa gång på gång, redan från början, att jag var hans livs kärlek. Det var han som uppvaktade mig och han gav sig inte”, säger Chris Forsne.

Var förhållandet intressant för Swebb-TV:s tittare? Kanske. En fylligare bakgrund för intervjupersoner kunde med fördel redovisas på en separat sida. Mitterand var en av världens främsta representanter för socialism och anhängare av EU som fredsprojekt. Eftersom Swebb-TV är kritisk till svenska etablissemang hade det varit på sin plats med en fylligare bakgrund för Forsne som kan uppfattas som motsägelsefull. Motsägelser är något som tittarna kan känna igen hos sig själva och kan därför tåla mer än vad Swebb-TV:s programproducent tycks tro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *