Från läktaren

I UK utsätts Julian Assange för omänsklig behandling genom att kvarhållas i brittiskt fängelse i avvaktan på dom i januari 2021 gällande utlämning till USA. Risken är stor för självmord redan nu och blir inte mindre av att sitta i USA-fängelse. I Sverige görs praktiskt taget ingenting, trots att kraftmedel finns.

I Sverige sitter vi på läktaren som vanligt som åskådare till en rad tragiska händelser, Belarus och förföljelser av demonstranter, Kina som även på sin nationaldag häktar och plågar kritiker i Hong Kong och på många andra platser, rasismen i USA som nu blivit ett allt större problem. Detta äv några av de mest kända tragedierna med global räckvidd för uppmärksamhet. I Sverige görs praktiskt taget ingenting, trots att kraftmedel finns.

Här förhandlar arbetsmarknadens parter om Las, lagen om anställningsskydd. Ekot i Sveriges Radio meddelar:

Förhandlingarna handlar bland annat om anställningsskydd, omställning till nytt jobb och en kollektivavtalad a-kassa. Enligt personer med insyn i förhandlingarna som Ekot har talat med är en av de svåraste frågorna arbetsgivarnas krav på att göra det lättare att säga upp en anställd av personliga skäl.

Det kritiska läget har animerat Vänsterns avgående partiledare att skärpa tonen kraftigt. Han har lovat konsekvenser om regeringen gör utredningen om Las till gällande lag. Då är det Game Over. ”Då kommer inte V att längre tolerera regeringen.” Gör upp om Las nu! Sätt kraften på humanitära tragedier som pågår! Så att jag själv kan lämna läktaren och gå hem och slappa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *